Järjestöt vievät monin tavoin #valoa maailmalle

Suomen Pipliaseura

Tansanialainen 22-vuotias Wini Magawa oli lapsena syrjäytetty ja surullinen, sillä hän oli perheen lapsista ainoa, joka ei päässyt kouluun. Kun hän aikuisena sai uuden mahdollisuuden Pipliaseuran lukutaitoluokassa, naapurit nauroivat, eivätkä uskoneet, että hän oppisi lukemaan. Nyt Winin elämässä näkyy valoa ja toivoa.

Suomen Pipliaseura toimii osana Yhtyneiden Raamattuseurojen (UBS) verkostoa 240 maassa tai alueella, joissa työtä tekevät paikalliset työntekijät. Pipliaseura kääntää ja kustantaa Raamattua, edistää luku- ja kirjoitustaitoa, parantaa syrjäytettyjen asemaa sekä herättää mielenkiintoa sanaa kohtaan. Lue lisää: piplia.fi


Piplia – Toivoa tähän päivään, uskoa tulevaisuuteen. 


Suomen Lähetysseura

Nepalilainen Keshav Thapa (27) halvaantui 19-vuotiaana. Tulevaisuus vaikeakulkuisessa kylässä näytti synkältä. Onnekseen Keshav pääsi kummioppilaaksi Suomen Lähetysseuran kumppanin, Forward Looking -vammaisjärjestön kautta. Nyt hän opiskelee sosiologiaa Kathmandun yliopistossa voidakseen jatkossa auttaa kaltaisiaan.

Suomen Lähetysseura on Suomen luterilaisen kirkon kansainvälisen työn järjestö ja maamme suurimpia kehitysyhteistyöjärjestöjä. Tähtäämme positiiviseen, pysyvään muutokseen kehittyvissä maissa. Rakennamme maailmaa, jossa jokainen saa äänensä kuuluville. Elämme paikallisten ihmisten rinnalla ja toimimme osana paikallisten kumppanien yhteisöä.

Teemme työtä 30 maassa yli sadan kumppanikirkon ja -järjestön kanssa. Työtämme rahoittavat seurakunnat, kristilliset järjestöt ja yksityiset ihmiset. Kehitysyhteistyöhön sekä rauhan ja sovinnon hankkeisiin Lähetysseura saa tukea ulkoministeriöltä. Lue lisää: suomenlahetysseura.fi


Tasaus 2019: Toivoa ilmastonmuutoksesta kärsiville


Kirkon Ulkomaanapu

Eteläsudanilainen Victoria (26) keskeytti koulunkäyntinsä lapsena, koska joutui menemään naimisiin. Hän pysyi vuosia kotona joutilaana lastensa kanssa, kunnes pääsi KUA:n ammattikouluun Jubassa opiskelemaan ompelua. Uudet taidot kasvattavat Victorian itseluottamusta, ja hän tietää, että ihmiset tulevat aina tarvitsemaan vaatteita. Hän haaveilee yrityksen perustamisesta kurssikavereidensa kanssa. ”Haluan, että asiakkailtamme kysytään kadulla, mistä sait näin hienot vaatteet. Tuloillani lähettäisin lapseni kouluun.”

Suomen suurin kansainvälisen avun järjestö tukee kaikkein heikoimmassa asemassa olevia uskontoon, etniseen taustaan tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta. KUA tukee työllään rauhaa, koulutusta ja toimeentulomahdollisuuksia, etenkin nuorille ja naisille.


Lue lisää KUA:sta osoitteessa kirkonulkomaanapu.fi